Globalizácia, trvalo udržateľný rozvoj, európska dimenzia vzdelávania - Pechová, Michaela, 1977-
Globalizácia a jej sprievodné javy. Stratégia EÚ budovať samostatnú a globálne úspešnú ekonomiku. Úspechy, či neúspechy Lisabonskej stratégie. Globalizácia ako silný prejav internacionalizácie. Nezamestnanosť. Vzdelanie.