Modernizácia sociálneho štátu - Stanek, Vojtech
Sociálna politika v európskych krajinách. Súčasný sociálny model EÚ. Ciele modernizácie a smerovanie reforiem. EÚ potrebuje optimálny model svojej štruktúry. Nevyhnutnosť zbližovania názorov smerujúcich k zachovaniu identity, vývoja a prosperity. Charakteristickými črtami európskeho sociálneho modelu sú humanizmus, demokracia a individuálna sloboda.