Postavenie univerzít pri plnení Lisabonského procesu - Gonda, Vladimír
Hodnotenie univerzít na základe cieľov Lisabonskej stratégie. Porovnanie slovenských ekonomických inštitúcií so svetom. Hodnotenie kvality univerzít. Hlavné dôsledky zaostávania európskych univerzí za americkými univerzitami.