Controlling v systéme riadenia podniku - Chorváthová, Daniela
Ciele a úlohy kontrolingu. Kontroling v jednotlivých čiastkových oblastiach riadenia podniku. Kontroling v organizačnej štruktúre podniku. Zavádzanie kontrolingu do podnikovej praxe. Kontroling nemá len kontrolnú funkciu, ale aj koordinačnú, informačnú, poradenskú, strategickú, operačnú a inovačnú funkciu. Výsledným efektom kontrolingu je ustavičné zdokonaľovanie metód plánovania, rozpočtovania, kalkulovania a analýz.