Zlepšovanie kvality prostredníctvom využitia informačných technológií - Mišún, Ľuboš
Na Slovensku v súčasnosti exituje množstvo podnikateľských subjektov, ktoré by sa radi etablovali v rámci spoločného trhu EÚ, prípadne by radi prenikli aj na trhy mimo Európy. Bez vybudovania systému kvality a jeho neustáleho zlepšovania aj za pomoci IT je malá pravdepodobnosť úspechu. Adaptácia SR na IT. Hlavné smery prechodu k informáciám a znalostiam. Charakteristika strategických cieľov Národnej stratégie rozvoja informačnej spoločnosti v SR - marketing globálneho svetového trhu, podpora zdrojovej reorientácie slovenskej ekonomiky, vytvorenie trhu informačných tovarov a služieb, vytvorenie informačnej ekonomiky, podpora digitalizácie ekonomických aktivít, novej ekonomiky a elektronického obchodovania, , vytvorenie informačnej infraštruktúrnej siete, participácia na medzinárodných programoch informatizácie, na globálnej sieti informačných superdiaľníc, na vytvárajúcej sa globálnej informačnej spoločnosti. Vytváranie nových pracovných miest, podporné programy v oblasti školstva a vzdelávania, sociálne a ekologické dopady informatizácie.