Vplyv stupňa vyťaženosti výrobnej kapacity na výrobné náklady - Marušin, Ján
Aby sme mohli náklady riadiť a tým zvyšovať hospodársnosť výroby, je potrebné ich rozdeliť podľa ich závislosti od zmien objemu výroby na fixné, variabilné a zmiešané náklady. Závislosť priemerných nákladov od stupňa vyťaženosti. Závislosť variabilných nákladov od vyťaženosti. Závislosť zmiešaných nákladov od vyťaženosti.