Formovanie rozhodnutí materských spoločností investovať v zahraničí a následne definovanie a implementovanie väzieb medzi nimi a dcérskymi spoločnosťami - Čepelová, Anna
Rozhodnutie zahraničných spoločností investovať na Slovensku - dostupnosť vysoko kvalifikovanej pracovnej sily, nízke náklady na prácu, nízke daňové zaťaženie, strategická poloha, prepojenie na svetovú ekonomiku, priemyselná tradícia. Charakter vybraných investorov - Volkswagen, Peugeot, Hyundai. Model vstupu investorov - "implement our way, let them manage it". Organizačná štruktúra ako jeden zo stavebných prvkov manažérskej hierarchie. Štrukturálne zmeny vo VOLKSWAGEN AG.