Model organizačnej kultúry - Bašistová, Alena
Každá organizácia má svoju kultúru, ktorá sa premieta tak do vonkajšieho prostredia, ako aj do správania sa zamestnancov. Dôležité je, aby si manažment podniku uvedomil dôležitosť tohto fenoménu, ktorým sa organizácia identifikuje navonok. Využitie troch úrovní Scheina pri nazeraní na organizačnú kultúru. Aplikácia prvkov Pfeifera a Umlaufovej v rámci Scheinových úrovní organizačnej kultúry. Predstavy. Prístupy. Hodnoty.