Obal - samozrejmosť vytvárajúca problém - Urblíková, Daniela
Charakteristika obalu podľa zákona č. 529/2002 Z.z. o obaloch. Základné funkcie obalu - ochranná, manipulačná, informačná, propagačná, ekonomická a ekologická. Význam ekologickej funkcie obalu. Ekológia obalov. Je obal potrebný a vyrobený úsporne. Je obal opätovne použiteľný. Je obal ľahko recyklovateľný. Koľko platíme za obaly. Najlepší spôsob pre životné prostredie a naše peniaze je bezobalová distribúcia.