Controlling v praxi hotelnictví - Kovařík, Tomáš
Tlak na optimalizáciu prevádzky hotelov. Stratégia ako najdôležitejší nástroj každého podniku. Charakteristika hotelového kontrolingu hlavne food and beverage kontrolingu (FBC). Význam organizácie vnútornej štruktúry podniku pre kontroling. Analýza hotelových procesov: logis, purchase/stock, kitchen (kuchyňa, bar). Fungovanie nástrojov daily food cost control a sales mix na príkladoch. Reporting, mesačná správa predkladaná najvyššiemu manažmentu.