Globalizace - vybrané teoretické aspekty - Sirůček, Pavel
Rôzne prístupy k používaniu termínu globalizácia. Úroveň globalizácie. Charakteristika a analýza technickej, ekonomickej, sociálnej a politickej globalizácie. Časový priebeh globalizácie. Hodnotenie a perspektívy globalizácie.