Bazel II - Schreterová, Ingrid
Charakteristika Bazel I a Bazel II. Koncepcia Bazel II - pozostáva z troch pilierov: minimálne kapitálové požiadavky, postup orgánov dohľadu, trhová disciplína. Zmeny, ktoré prináša Bazel II, odrážajú trend v bankovom sektore smerom ku kvantitatívnejšiemu a diferencovanejšiemu riadeniu rizík. Hodnotenie dopadu Bazel II.