Dynamika konvergence cenové úrovně ČR a strategie přistoupení k eurozóne - Pazour, Michal
Riziká pre vývoj českej ekonomiky spojené s plnením kurzového a inflačného kritéria v procese cenového doháňania. Inšpirácia pre stanovenie vhodnej stratégie vstupu do mechanizmu ERM II a následne do eurozóny vo vývoji Grécka a Slovinska. Chápanie pojmu nominálna konvergencia. Nesúlad dynamiky nominálnej a reálnej konvergencie v Českej republike. Základné hospodársko-politické prístupy k dosiahnutiu Maastrichtského kritéria cenovej stability v podmienkach systému menových kurzov ERM, ktoré boli aplikované pristupujúcimi zmenami v prvej vlne začlenenia do eurozóny. Stratégia vstupu Grécka do eurozóny. Popis stratégie vstupu slovinského toliara do ERMII a jej doterajšie výsledky.