Rozpočtové organizácie - hospodárenie - Konvalinková, Iveta
Hospodárenie rozpočtových organizácií. Vnútorné organizačné jednotky. Vzájomné započítavanie príjmov a výdavkov. Príjmový a výdavkový účet rozpočtovej organizácie. Prenájom majetku štátu. Finančný lízing. Osobitosti rozpočtového hospodárenia rozpočtových organizácií. Finančné toky v štátnych rozpočtových organizáciách. Finančné toky v rozpočtových organizáciách územnej samosprávy. Časový limit - rozpočtový rok. Osobitosti rozpočtového hospodárenia. Charakteristika jednotlivých osobitostí. Práva a povinnosti rozpočtových organizácií. Odplatnosť a bezplatnosť poskytovania výkonov. Všeobecné zásady. Zmenky, cenné papiere. Ďalšie práva rozpočtových organizácií. Združovanie prostriedkov. Podnikateľská činnosť rozpočtovej organizácie. Odpisovanie majetku.