Zaistenie makroekonomických rizík opciami - Bačišin, Vladimír
Riziká týkajúce sa celkového vývoja národného hospodárstva, ktoré sa zvyknú pomenovávať makroekonomické riziká, majú význam tak pre fyzické, ako aj právnické osoby. Pre účastníkov finančných trhov sú očakávania týkajúce sa ekonomickej situácie kritické práve kvôli prijatiu rozhodnutí o rozdelení aktív a riadeniu rizík. Zverejňovanie údajov o ekonomike má vždy podstatný vplyv na trhy. Snaha riadiť podobné riziká existovala vždy, len donedávna neexistovali finančné nástroje, ktoré by to umožňovali, alebo zodpovedali tejto úlohe.