Value at risk I. Value at risk ako miera rizika, alternatívy, nedostatky a regulačný aspekt - Boďa, Martin
Finančné riziko a snaha o jeho meranie. Pojem finančné riziko. Koherentná miera rizika. Value at risk. Koherentné miery rizika ako pendanty k value at risk. Osobitosti a nedostatky value at risk a expected shortfall. Použitie value at risk na účely regulácie.