Prechodné opatrenia ako relevantný nástroj migračnej politiky EÚ alebo prejav neopodstatnených obáv ... z masovej imigrácie z krajín EÚ 8 do EÚ 15 - Ondrušek, Miloš
Problematika medzinárodnej migrácie a mobility pracovnej sily medzi novými a starými členskými krajinami EÚ. Súčasné skúsenosti, dopady a opodstatnenosť fungovania prechodných období vo vzťahu k otvoreniu trhov práce niektorých členských krajín EÚ. Hodnotenie a poukázanie na pozitívny vplyv zrušenia prekážok medzinárodnej mobility práce a na riziká súčasného stavu.