Od identifikovania bariér poznatkovej ekonomiky v regiónoch k ich prekonaniu - Rehák, Štefan, 1974-
Nízka inovačná schopnosť slovenských podnikov sa môže stať veľkou prekážkou konkurenčnej schopnosti v spoločnom trhu EÚ, kde schopnosť flexibilne sa prispôsobovať meniacim sa potrebám zákazníkov je jedným z najdôležitejších faktorov v konkurenčnom boji. Firmy pôsobia v prostredí, ktoré nie je naklonené a motivujúce pre ich inovačné aktivity (nedostatok finančných prostriedkov v sektore výskumu a technologického rozvoja, nedostatočné využívanie IKT, neznalosť e-obchodovania, roztrieštený inovačný systém). Regionálne dimenzie bariér poznatkovej ekonomiky, analýza bariér a návrhy opatrení na ich odstránenie.