Ekonomický rozvoj Ukrajiny v súčasnosti - Greššová, Mária
Ekonomický potenciál Ukrajiny. Najrozvinutejšie priemyselné odvetvia v Ukrajine. Potravinová sebestačnosť. Veľký sociálny rozdiel medzi metropolou a vidiekom. Kvalita služieb priamo úmerná cenám. Významná geostrategická poloha Ukrajiny medzi dodávateľmi ropy a zemného plynu z Ruska, centrálnej Ázie a Kaspického regiónu a odberateľmi v Európe. Hospodárstvo orientované na vývoz. Nízke zastúpenie zahraničných investícií.