Příprava České republiky na přijetí eura: konfrontace zájmů, záměrů a iluzí - Dostálová, Ivana
Záväzky plynúce z členstva EÚ pre Českú republiku. Vyhodnotenie plnenia konvergenčných kritérií. Porovnanie ekonomickej, cenovej a mzdovej úrovne vybraných krajín EÚ. Konfrontácia záujmov: menová únia verzus pristupujúci štát. Vstupné kritériá EÚ pre účasť členského štátu v eurozóne. Možné scenáre pre prechod na euro.