Trendy v rozvoji vodcovstva - Poniščiaková, Oľga
Ľudské zdroje tvoria: riadiaci a riadení (výkonní) pracovníci. Riadiaci pracovníci - top manažment, middle manažment, low manažment.Tri základné typy top manažérov: podnikatelia, manažéri, vodcovia. Formovanie manažérskeho tímu. Štyri základné prístupy k štúdiu vedenia: prístup založený na rysoch lídra, prístup založený na osobných kvalitách a spôsobe správania sa, prístup situačný, prístup transformačný. V súčasnosti vzniká fenomén multikulturálneho vedenia.