Zostáva ešte veľa nedoriešených otázok - Kozovský, Dušan
Výsledky prieskumu uskutočneného v prvej polovici roku 2006 zameraného na súčasné problémy decentralizovaného regionálneho školstva. Presun kompetencií z orgánov štátnej správy na obce a vyššie územné celky nemusí automaticky viesť k zvýšeniu kvality a efektívnosti školstva. Finančné problémy. Vzdelávacie poukazy. Problémové okruhy, ktoré treba riešiť po prechode kompetencií na obce a mestá v oblasti školstva.