Komparácia konkurenčnej schopnosti Slovenska s vybranými krajinami - Fliegová, Jana
Základný cieľ Lisabonskej stratégie pre Slovensko je rozvoj konkurencieschopnosti, ktorá sa dá zabezpečiť len uskutočnením nevyhnutných štrukturálnych reforiem a vytváraním podmienok pre rozvoj znalostnej ekonomiky. Vymedzenie pojmu konkurencieschopnosť. Charakteristika indexov konkurencieschopnosti - dve skupiny indexov. Index rastovej konkurencieschopnosti, index konkurencieschopnosti podnikov, index ekonomickej slobody, index podnikateľskej nálady, index daňového zúfalstva a iné. Ekonomická úspešnosť SR je ovplyvňovaná vývojom v rámci celej EÚ, Slovensko preto musí dôrazne presadzovať všetky kroky smerujúce k zlepšeniu ekonomického prostredia v celej EÚ.