Lisabonská stratégia EÚ a endogénne teórie rastu - Lábaj, Martin, 1982-
Od polovice 80-tych rokov došlo k obnoveniu záujmu o teórie ekonomického rastu. Nové modely ekonomického rastu zdôraznili význam technologického pokroku ako endogénneho faktora ekonomického rastu. Tým sa ekonomická teória v mnohom zmenila. Lisabonská stratégia a endogénne teórie ekonomického rastu. Päť najvýznamnejších cieľov Lisabonskej stratégie.