Prognóza vývoja HDP a jeho komponentov do roku 2010 - Rumpelová, Daniela, 1982-
Možný vývoj HDP a jeho jednotlivých komponentov do roku 2010. Odhad budúceho vývoja je výsledkom analýzy súčasného stavu spoločnosti, prognózu vývoja HDP a jeho zložiek možno určiť s určitou pravdepodobnosťou. K vypracovaniu prognózy vývoja jednotlivých zložiek HDP je potrebná aplikácia metódy extrapolácie časových radov. Prognózu HDP a jeho zložiek autorka aplikovala na 22 období, komponenty sú odhadnuté od 3Q 2005 do 4Q 2010.