220 rokov vedecko-technickej činnosti na Slovensku - Molnár, Pavol
Stručný pohľad do histórie pred rokom 1786. Predpoklady pre rozvoj baníctva a hutníctva na území Slovenska. Metóda amalgamácie odskúšaná v r. 1786 Ignácom A. Bornom. Prvý medzinárodný vedecký kongres na svete. Vedeckotechnická činnosť na slovenskom území za posledných 220 rokov. Vznik odborných spolkov a spoločností. Založenie Slovenskej vedeckotechnickej spoločnosti (SVTS) v r. 1969. Aktivity SVTS v rokoch 1975-1985. Technické a vedecké spolky a organizácie na Slovensku od r. 1735.