Správne hodnotenie a mimomzdová stimulácia - Bartl, Jaroslav
Odmeňovanie ľudí za prácu. Motivácia zamestnancov k práci v prospech firmy. Nedostatky hodnotenia výkonov zamestnancov. Hodnotenie a odmeňovanie musí byť časovo bezprostredné. Odporúčania pre vhodné hodnotenie pracovného výkonu. Manažéri musia priebežne a pravidelne zhotovovať písomné záznamy o výkone zamestnancov, má byť dodržaný princíp vzájomnej väzby a princíp poznania stanoviska hodnoteného zamestnanca k hodnoteniu jeho pracovného výkonu. Uplatnenie pozitívneho komentára. Pri stanovení stratégie motivácie treba vychádzať z dôkladnej analýzy terajších motivujúcich činiteľov vo firme.