Európa chce rásť a neničiť sa - Žitňanský, Eduard
Problematika znečisťovania životného prostredia a udržateľného rastu. Zmenšovanie zásob uhľovodíkov v Európe. Zameranie sa na zdrojovo efektívne technológie. Hľadanie rovnováhy medzi hospodárskymi, sociálnymi a ekologickými dimenziami. Zdanenie produktov, ktoré zaťažujú životné prostredie. Drahé riešenia. Čo vyžaduje Lisabonská stratégia.