Ženy a muži (nejen) v reklamě - Koudelka, Jan
Dielčie závery z prebiehajúceho výskumného projektu riešeného katedrou marketingu VŠE v Prahe "Ženské a mužské role v perspektíve spotrebného marketingu". Uvedený výskumný projekt sa snaží podchytiť odlišné rodové prejavy žien a mužov, relevantné pre spotrebný marketing /ide napr. o odlišnosti vzťahu k produktom, nakupovaniu, voľnému času, médiám, reklame/. Výsledky prvej fáze výskumu ukazujú, že zmeny vo vnímaní rodových rolí sú spojené skôr s generačným pohybom názorov medzi ženami. V reálnom živote rozdiely medzi rodmi vo vnímaní rodových rolí existujú.