Schengen - hlavné dosahy vstupu - Vargová, Andrea
Prehľad o význame vstupu do schengenského priestoru , ktorý je jednou zo štyroch slobôd, na ktorých je založená zmluva o Európskej únii. Analýza dosahov na jednotlivcov, na osoby z tretích štátov. Problematika Schengenského acquis a problémy, s ktorými sa môžu potenciálni členovia schengenského priestoru stretať ešte pred vstupom.