Štruktúra a výkonnosť európskeho poľnohospodárstva - Obedová, Martina
Charakteristika štruktúry a výkonnosti európskeho poľnohospodárstva v kontexte svetového hospodárstva pri porovnaní s vybranými členmi OECD, ktorí nie sú členmi EÚ, s prihliadnutím vstupu Slovenska do Európskej únie. Silná ochrana európskeho poľnohospodárstva ako sektora, ktorá sa naďalej uplatňuje v rámci Spoločnej poľnohospodárskej politiky. Vplyv tejto skutočnosti na štruktúru, výkonnosť aj obchod v tomto sektore.