Energetické záujmy EÚ v bilaterálnych dohodách s rozvojovými krajinami - Dobošová, Viera
(EÚ) Rozvoj širokej siete obchodných dohôd Európskej únie s rozvojovými krajinami rôznych regiónov. Regionálne dohody o obchodnom partnerstve s krajinami regiónu Afriky, Karibskej a Tichomorskej oblasti (AKT). Záujmy EÚ v budúcej spolupráci s AKT v oblasti energetických zdrojov. Definovanie a uzatváranie budúcich regionálnych obchodných dohôd s ďalšími krajinami. Bilateralizmus v obchodnej politike EÚ. Energetické záujmy EÚ. Potenciál regiónu AKT.