Schengen - urobíme z politického problému technický? - Weiss, Peter
Zavedenie tzv. schengenskej hranice sa na sklonku roku 2006 stalo na Slovensku nečakane politickým problémom. Podstata problému. Stanovisko Česka. Vláda je pripravená urobiť všetko pre to, aby SR na konci soku 2007 spĺňalo kritériá pre zrušenie vnútorných hraníc s krajinami EÚ. Po podpísaní zmluvy s firmou Ericsson sa aj slovenská príprava na Schengen stala predovšetkým technickým problémom.