Manifest digitálnych knižníc - Candela, L.
Charakteristika pojmu digitálna knižnica. Čo je to manifest. Motivácia. Univerzum digitálnych knižníc - rámec troch vrstiev - digitálna knižnica (DK), systém digitálnej knižnice, systém na správu digitálnej knižnice. Hlavné pojmy - obsah, používateľ, funkčnosť, kvalita, pravidlá, architektúra. Hlavné úlohy aktérov - koncoví používatelia DK, návrhári DK, systémoví administrátori DK, vývojári aplikácií DK, referenčné rámce.