Finančná disciplína - porušenie - Konvalinková, Iveta
Finančná disciplína nadväzuje na rozpočtovú disciplínu (zákon č. 303/1995 Z.z. o rozpočtových pravidlách). Rozdiel je v tom, že sa vzťahuje na všetky prostriedky, s ktorými hospodári a nakladá subjekt verejnej správy ako aj na tie, ktoré subjekt verejnej správy poskytol mimo sektor verejnej správy. Zákon č. 523/2004 Z.z. - prípady porušenia finančnej disciplíny.