Dvojí pohled na kontrolní prémie optikou empirických studií - Jetmarová, Barbora
Porovnanie dvoch odlišných prístupov k stanoveniu a chápaniu kontrolných prémií, na základe dvoch empirických štúdií. Prvá štúdia porovnáva cenu akcií v majoritnom balíku s cenou neovplyvnenou minoritnou a druhá cenu majoritnú s cenou minoritnou ovplynenou (tzv. štúdia súkromných výhod kontroly). Zhodnotenie oboch prístupov z hľadiska súčasnej oceňovacej teórie a z hľadiska možnej aplikácie v podmienkach Českej republiky.