Celulóza má šancu poraziť ropu - Urban, Zdeněk
Nové trendy v nahradení benzínu etanolom vyrobeného z celulózy. USA ako priekopnícka krajina. Získavanie etanolu z rastlinného odpadu. Štátna podpora rafinériám. Šanca proti škodlivým emisiám. Prekážkou zložitá chémia. Snaha geneticky upraviť zdroje rastlinnej biomasy s cieľom zvýšiť jej produkciu. Spustenie komerčnej veľkovýroby etanolu z celulózy naplánované na rok 2009.