Vybrané problémy regionálnej politiky Európskej únie - Neubauerová, Erika, 1968-
Regionálna politika Európskej únie je politikou solidarity - bohatšie regióny prispievajú na rozvoj chudobnejších regiónov. Ako sa zmení "pomer solidarity" v súvislosti s rozšírením EÚ o desať nových členov. Ako chápe región Európska únia. Východiskový stav. Tendencie vývoja. Európska regionálna politika je prioritne zameraná na riešenie regionálnych disparít členských štátov.