V zdravotníctve je priestor pre všetky typy vlastníctva - Majdúchová, Helena, 1963-
Absencia definície pojmu verejnoprávna inštitúcia. Návrh zákona Ministerstva zdravotníctva o vrátení verejnoprávneho charakteru štátnym akciovým spločnostiam - Všeobecnej zdravotnej poisťovni a Spoločnej zdravotnej poisťovni. Podstata niektorých právnych foriem podnikania: akciová spoločnosť, akciová spoločnosť vo vlastníctve štátu, verejnoprávna inštitúcia.