Model zakladania ovocného sadu a návratnosť investície - Zoborský, Ivan Mojmír
Cieľom príspevku je na základe modelu zakladania jabloňového sadu zistiť, či je reálne dosahovanie rentabilnej pozície ovocinárov v podmienkach Slovenska. Pri hodnotení efektívnosti investície sa použilo kritérium doby návratnosti i kritérium čistej súčasnej hodnoty. Zistila sa možnosť návratnosti investície už po šiestom roku po výsadbe.