Ekonomický a sociálny rozvoj regiónov - Bajan, Vladimír
Demografický vývoj. Vzdelávanie a odborná príprava. Zamestnanosť a rozvoj ľudských zdrojov, trh práce. Sociálna exklúzia. Systém zdravotnej starostlivosti. Infraštruktúra a regionálna dostupnosť. Životné prostredie. Regionálna štruktúra. Znalostná ekonomika. Konkurencieschopnosť podnikov a služieb. Vývoj podnikateľského sektora. Vstup zahraničného kapitálu do regiónov SR. Informatizácia spoločnosti. Výskum, vývoj a inovácie.