Problematika verejného obstarávania - Hrašková, Dagmar
Verejné obstarávanie je procesom, pomocou ktorého jednotlivé organizácie verejného sektora nakupujú tovary a služby. Oblasť verejného obstarávania je upravená zákonom č. 25/2006 Z.z. o verejnom obstarávaní. Zákon upravuje verejné zákazky. Finančné limity zákaziek. Kto je zadávateľom verejnej zákazky. Kto je uchádzačom o verejnú zákazku. Transparency International Slovensko (TIS) je zameraná na problémy transparentnosti vo verejnom i v súkromnom sektore, bojuje proti korupcii.