Globalizácia prírody či globalizácia kultúry? - Timko, Marek
Vymedzenie pojmu globalizácia. Veľa významov pojmu globalizácia. Najdôležitejším významovým aspektom globalizácie je jej celosvetový charakter a vplyv na vývoj ľudstva a jeho životného prostredia. "Globalizovaná" príroda? Globalizovaná kultúra. Môže globalizácia prispieť k riešeniu ekologickej krízy? Možné riešenia, aj keď nie sú jednoduché, má ľudstvo len a len vo vlastných rukách.