Obsah a ciele reformy Paktu stability a rastu - Sokira, Jozef
Pakt stability a rastu (PSR) bol prijatý v roku 1997. Obsahom predstavoval svojrázny mechanizmus koordinácie hospodárskej politiky, ktorý mal a má zabezpečiť zdravú fiškálnu politiku a fiškálnu disciplínu členov EMÚ. Koordinácia politík vlád jednotlivých členských krajín je nevyhnutná v podmienkach jednotnej monetárnej politiky a decentralizovanej fiškálnej politiky. Základné črty reformy Paktu stability a rastu.