Globalization and its influence on intercultural communication - Bláhová, Mária
Zložitosť súčasného globalizovaného sveta. Význam medzinárodnej komunikácie. Napriek kultúrnej diverzifikácii existujú univerzálne skúsenosti ľudskej bytosti. Snaha o komunikáciu medzi rozdielnymi kultúrami - interkulturálna komunikácia. Svet technického pokroku a komercie na jednej strane, kultúrne tradície a jej vplyvy na strane druhej.