Proces "otevíraní" a příliv investic do Čínské lidové republiky v 80. letech 20. století - Skřivan, Aleš
Snaha o pretvorenie Číny na prosperujúcu ekonomiku. Vznik novej formy podnikov v Číne. Zvláštne hospodárske zóny v Číne (SEZ- special economic zone). Prehľad prisľúbených a skutočne realizovaných priamych zahraničných investícií v SEZ. Reformná stratégia a nový prístup k zahraničným investorom.