Obchodné rokovania dostali novú energiu - Lysák, Ladislav
Svetové ekonomické fórum vo švajčiarskom Davose ako významné podujatie, na ktorom sa prerokoval rad kľúčových problémov regionálneho i celosvetového významu. Hlavné témy medzinárodného fóra: klimatické zmeny, globalizácia, technické inovácie, rozvoj Číny a Indie, terorizmus a ďalšie. Účasť B. Gatesa a jeho požiadavka intenzívneho postupu voči softvérovému pirátstvu. Požiadavka oživenia katarského/dohského kola rokovaní Svetovej obchodnej organizácie. Osobitná pozornosť venovaná agrosektoru.