<The> optimality of the monetary arrangements in Sub-Saharan Africa - Kaba, Mamadou Saliou
Menové únie, ktoré sú v Afrike, sú výsledkom rozhodnutí z obdobia kolonizácie. Charakteristika niektorých menových únií existujúcich v Afrike. Menové zoskupenia v Sub-Saharskej Afrike. Pozícia týchto zoskupení. Porovnanie s inými krajinami sveta. Produkcia hlavných komodít. Teória OCA - optimum currency areas (optimálne menové oblasti).