Středomoří a Evropská unie: barcelonský proces ve vývoji - Bašovská, Adriana
Vytvorenie Euro-stredomorského partnerstva v roku 1995 ako jedna z najambicióznejších iniciatív Európskej únie. Barcelonský proces ovplyvňovaný medzinárodnými, regionálnymi a vnútropolitickými udalosťami. Ciele Euro-stredomorského partnerstva. Desaťročné úsilie barcelonského procesu - úspechy, otázky a nové výzvy. Pomalý rozvoj politickej a bezpečnostnej spolupráce. Barcelonský proces v kontexte Európskej politiky susedstva.