Pomoc kandidátskym krajinám - Hašková, Magdaléna, 1980-
Podstata predvstupovej pomoci. Predvstupová pomoc sa riadi menej náročným režimom ako štrukturálne fondy a Kohézny fond. Nástroj predvstupovej pomoci (IPA) nahradí doterajší systém piatich nástrojov predvstupovej pomoci - PHARE, ISPA, SAPARD, predvstupový nástroj pre Turecko, CARDS - ich stručná charakteristika. IPA je určená nielen pre kandidátske krajiny, ale aj pre potenciálnych kandidátov. Navrhovaný rozpočet IPA na roky 2007-2013. Pomoc kandidátskym štátom a Slovensko.